Іспанія підтримує безвізовий режим з Україною – посол

Королівство Іспанія підтримує надання безвізового режиму Україні, не побоюючись можливого потоку мігрантів.

Про це посол України в Іспанії Анатолій Щерба заявив у інтерв'ю виданню «Лівий берег», передає «Слово і Діло».

«За статистикою, яку веде і Міністерство внутрішніх справ, і Міністерство соціальної політики, в Іспанії зареєстровано близько 85 тисяч українців. І ця цифра є відносно стабільною протягом останніх 10 років. Коли почалася криза, багато іноземців в Іспанії втрачали роботу. Але українців скільки було, практично стільки й залишилося. Це свідчить про те, що більшість із них успішно інтегрувалися в іспанське суспільство й у них зацікавлені роботодавці», – зазначив посол.

Він уточнив, що ще 5-6 років тому іспанці бачили в Україні певні загрози «імміграційних ризиків» і побоювалися, що «якщо буде запроваджено безвізовий режим, українці хлинуть в Іспанію».

«Серйозно вивчивши це питання з точки зору ризиків, Іспанія зараз підтримує безвізовий режим для України», – підсумував Анатолій Щерба.

Як повідомлялося раніше, ухвалення рішення про запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС очікується в жовтні цього року.

Нагадаємо, що скасування віз із Європейським Союзом для українців має низку позитивних моментів: скасовується візовий збір для громадян України, не буде більше необхідності при виїзді до ЄС подавати довідку про доходи, копію паспорта та фотографію. Варто відзначити, що безвізовим режимом з ЄС можуть користуватися ті українці, які мають біометричний закордонний паспорт. Вартість його оформлення в ДП «Документ» у двадцятиденний термін становить 911 гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО