Гройсман розповів, як планують реформувати «Укрзалізницю»

Сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що у найближчих планах уряду - серйозна реформа Укрзалізниці, портової інфраструктури і будівництво автомобільних доріг.

Про це він повідомив під час свого виступу у панелі «Реформи в Україні - чи відчутний ще пульс?» на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES, передає «Слово і Діло».

«Ми маємо модернізувати Українську залізницю, ми маємо розвивати портову інфраструктуру і реанімувати дороги, щоб підвищити наші транспортні можливості», - сказав Гройсман.

Він зауважив, що, на жаль, за багато років той потенціал залізничних перевезень, який був в України за радянських часів, скоротився в 3-4 рази. Крім цього, корупція, за його словами, знищила і транзитні можливості держави.

Тому найближчим часом, на переконання Гройсмана, уряд повинен суттєво модернізувати Українську залізницю, її рухомий склад, забезпечити реконструкцію портової інфраструктури.

«Це все дасть нам можливість підвищити наші логістичні і транспортні можливості», - підкреслив він.

Крім цього, за його словами, «серйозної реанімації» потребують українські автомобільні дороги.

«І все це в планах нашого уряду», - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, раніше в «Укрзалізниці» заявляли про катастрофічний рівень зношування рухомого складу – як локомотивів, так і вагонів.

Відзначимо, що міністерство інфраструктури України не буде привласнювати міжнародному аеропорту «Бориспіль» ім'я Івана Мазепи, оскільки проти такої ініціативи виступив колектив держпідприємства.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО