Туреччина провела необхідні реформи для вступу до ЄС – віце-прем'єр

Турецький уряд провів усі необхідні реформи для вступу до Євросоюзу.

Про це під час проведення 13-ї Ялтинської європейської стратегії (YES) заявив віце-прем'єр-міністр Туреччини Мехмет Шимшек, передає «Слово і Діло».

«Ердоган – реформатор, провідник Туреччини, він провів усі реформи, які ми собі навіть уявити не могли. Ми здивували наших європейських друзів», – зазначив він.

За його словами, подальшого руху назустріч ЄС Туреччини не спостерігається й це викликає розчарування.

«Туреччина має Угоду про асоціацію з ЄС із 63-го року. Ми сидимо в «передпокої» понад півстоліття, подумайте над цим – терпець уривається...», – сказав Шимшек.

Як зазначив віце-прем'єр-міністр, Туреччина хоче бути тісно пов'язаною з Європою.

«Я б хотів, щоб була щирість щодо Туреччини», – резюмував він.

Раніше повідомлялося, що Туреччина має намір стати членом Європейського союзу до 2023 року, а лібералізація візового режиму має відбутися вже цьогоріч.

Нагадаємо, єврокомісар Еттінгер висловив думку, що Туреччина не отримає безвізовий режим з ЄС до кінця року. Віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив, що Європа не має допустити шантажу з боку Анкари щодо безвізу. На його думку, Туреччина не вступить до ЄС у найближчі 10-20 років.

Своєю чергою, Туреччина може визнати недійсною угоду з ЄС про рішення міграційного кризи, якщо Євросоюз не надасть країні безвізовий режим у жовтні цього року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО