60% населення Донбасу хочуть жити в Україні – Жебрівський

Незважаючи на російську пропаганду більшість людей, які зараз живуть на Сході України, хочуть, аби Донбас був повністю українським.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський,який сьогодні провів зустріч з главами МЗС Німеччини і Франції Франком-Вальтером Штайнмайєром та Жаном-Марком Еро, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що Донецька область має залишитися у складі України, більш того, її жителів не влаштує організація «санітарного коридору».

«Незважаючи на шалену російську пропаганду, більше 60% людей на Донбасі хочуть жити в Україні. Або як кажуть тут бабусі – жити так, як жили до війни», – підкреслив Жебрівський.

Зазначимо, що моніторингова місія ООН з прав людини називає 188 жертв серед мирного населення на сході України за період з середини травня до середини серпня поточного року, що більше на 66% в порівнянні з попереднім звітним періодом.

Раніше повідомлялося, що відновлення інфраструктури окупованих Донецької та Луганської областей займе два-три роки, якщо міжнародні організації виділять на це кошти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО