В Україні створено раду з питань запобігання та протидії відмиванню доходів

Кабінет міністрів України створив раду з питань запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Про це свідчить відповідна постанова уряду №613, розмішені на Урядовому порталі, передає «Слово і Діло».

До складу ради увійшли представники всіх державних органів, в тому числі національного антикорупційного бюро, залучених до системи з питань запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Також в роботу у складі ради включені представники саморегулюючих організацій, пов'язані з роботою фінансових ринків, у тому числі незалежних асоціацій банків України.

«Створення ради є важливим елементом підготовки України до 5-го раунду оцінки системи протидії легалізації (відмиванню) доходів Комітетом експертів Ради Європи MONEYVAL, який запланований на березень 2017 року»,- наголошується в постанові.

Нагадаємо, «велика двадцятка» домовилася про створення Міжнародного антикорупційного центру, який планують відкрити в найближчі кілька місяців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО