Нардепи закликають НАБУ перевірити купівлю квартири Лещенком

«Народний фронт» і «Радикальна партія» закликали Національне антикорупційне бюро перевірити на факт корупції придбання квартири депутатом від «БПП» Сергієм Лещенком.

Про таке рішення двох фракцій оголосив із трибуни Верховної Ради в середу депутат від «НФ» Павло Пинзеник, передає «Слово і Діло».

«На підставі цього повідомлення Національне антикорупційне бюро має ухвалити процесуальне рішення про внесення інформації до Єдиного реєстру розслідувань. Після цього протягом 24 годин ми хотіли б почути від НАБУ про наявність чи відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності», – говорить Пинзеник.

За його словами, також ідеться про можливе ухилення від сплати податків і можливе заниження вартості об'єкта оподаткування, «про можливе внесення в договір купівлі-продажу елітної нерухомості завідомо неправдивої інформації, що може мати ознаки шахрайства».

Він також поцікавився, чи підписувало керівництво Ради розпорядження про відрядження Лещенка, оскільки депутат був відсутній на засіданні парламенту 7 вересня.

Як повідомлялося раніше, народний депутат від «БПП» Сергій Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратних метри в новобудові в центрі Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО