Бойовики продовжують застосовувати заборонену артилерію – штаб АТО

Бойовики самопроголошених республік вели вогонь із забороненої Мінськими угодами артилерії калібру 122 та 152 мм.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Найбільше – 38 обстрілів – зафіксовано на донецькому напрямку. Заборонену Мінськими угодами артилерію 152 калібру противник застосував по позиціях у Троїцькому та Семігір’ї, під обстріли 122 калібру потрапили Луганське та Ленінське», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, сепаратисти з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї протягом доби вели вогонь на ділянці Торецьке-Авдіївка. Також противник застосував БМП у Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому та Луганському, а біля Троїцького – танк.

«Російські окупаційні війська з гаубичної артилерії 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар’їнка, Павлопіль та Красногорівка потрапили під вогонь мінометів та гранатометів. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному противник застосував гранатомети та кулемети великого калібру. Поблизу Широкиного, Мар’їнки та Талаківки ворог задіяв бронетехніку. Ворожа ДРГ відкинута в районі Богданівки. Поблизу Новотроїцького активізувався снайпер», – додали в прес-центрі.

Крім того, під артилерійський вогонь бойовиків потрапили захисники Новозванівки та Калинової-Попасної. А з мінометів та автоматичних станкових гранатометів сепаратисти обстрілювали укріплення в Золотому.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО