Бойовики випустили понад 60 снарядів із забороненої артилерії – штаб АТО

Бойовики самопроголошених республік обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі із забороненої Мінськими домовленостями артилерії калібру 122 та 152 мм.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«На маріупольському напрямку противник випустив 60 снарядів зі 122-мм артилерії по Чермалику, гатив із великокаліберних гармат того ж калібру по Новоселівці та Мар’їнці. Артилерійські установки калібру 152 мм застосував у Рибінському», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, сепаратисти з мінометів обстріляли позиції ЗСУ в Славному, Красногорівці, Лебединському, Чермалику та Широкиному, а в Новогригорівці та Мар'їнці противник задіяв БМП і снайперів.

«На донецькому напрямку найгарячішими точками залишаються Авдіївка, Зайцеве, Майорськ та Луганське, де противник обстрілював наші опорні пункти з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру. Також на Донеччині неспокійно було у Верхньоторецькому, Кам'янці, Новоселівці другій та Новгородському», – додали в штабі.

Крім того, проросійські сепаратисти були активні й на луганському напрямку, де вели вогонь із важкої артилерії 122 калібру по Врубівці, а з різного типу гранатометів – по укріпленнях у Станиці Луганській, Новоолександрівці та Попасній.

Нагадаємо, вчора, 16 серпня, штаб АТО повідомив, що бойовики випустили 150 мін із міномета калібру 120 мм.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО