Економісти підрахували збитки Росії від санкцій за три роки

Загальні втрати російської Федерації від фінансових санкцій та падіння цін на нафту за період 2014-2017 років складуть близько $0,6 трлн або близько 8,4% ВВП країни.

Про це пише старший науковий співробітник ДУ «Інститут всесвітньої історії НАН України» Максим Ялі в статті «Чи потрібна Путіну широкомасштабна війна з Україною?» на сайті «Хвиля», передає «Слово і Діло».

«За прогнозами російських експертів, наближених до уряду РФ, комбінація двох шоків, випробуваних економікою Росії, – фінансових санкцій та падіння цін на нафту – за 2014-2017 роки буде коштувати їй близько $0,6 трлн або 8,4% ВВП», – йдеться в статті.

Уточнюється, що втрати від фінансових санкцій складуть близько $170 млрд, недоотримані доходи від нафтогазового експорту – ще близько $400 млрд.

Наявні оцінки втрат капіталу від санкцій розраховані виходячи з ціни нафти $50 за барель, експортних доходів – з урахуванням санкцій за такої ж ціни порівняно зі $100 за барель.

«На ці показники орієнтувався російський уряд як на середньостроковий рівень ще два роки тому», – уточнює автор.

Як повідомлялося раніше, 4 серпня італійський парламент не підтримав проект резолюції щодо скасування санкцій проти Росії, який запропонувала проросійська партія «Рух 5 зірок».

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів пригрозив запровадити дзеркальні санкції проти Росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО