МЗС України закликало світову спільноту запобігти агресії Кремля

Міністерство закордонних справ України засудило організовану Кремлем провокацію в Криму та відкинуло звинувачення на адресу української сторони.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в офіційній заяві українського відомства.

В МЗС заявляють, що під надуманим приводом Кремль розгортає гібридну спецоперацію для виправдання окупації Криму та своїх подальших агресивних дій проти України.

«Україна рішуче і послідовно засуджує тероризм в усіх його проявах. На цьому тлі слід пам'ятати, що з моменту початку російської агресії проти України у лютому 2014 року внаслідок терористичних актів, здійснених за участі, а також фінансової, матеріальної та технічної підтримки з боку держави-агресора, загинули тисячі мирних громадян України й інших держав. Йдеться, зокрема, про збиття літака рейсу МН17, ракетні удари по Волновасі, Маріуполю, Краматорську та інших мирних українських містах», - заявляє МЗС.

Українські дипломати закликають світову спільноту вжити усіх можливих політико-дипломатичних заходів для того, щоб вплинути на Кремль і запобігти новому витку агресії проти України, а також остаточному зриву Кремлем Мінського процесу.

Нагадаємо, вчора президент РФ Володимир Путін звинуватив Україну в тероризмі на території Криму. За його словами, на півострові діяли українські диверсанти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО