Зараз кримчани відчувають найсильніший тиск на себе за всі два роки окупації — експерт

Марія Золкінаполітичний аналітик

Те, що відбувається в Криму, з закриттям кордону вкладається в загальну картину залякування.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила політичний аналітик Марія Золкіна, аналізуючи інформацію про те, що окупанти в Криму перекинули ракетні комплекси, проводять військові навчання та закликали утриматися від поїздок до Криму.

«Новий виток ескалації на Донбасі, абсолютний тупик з виконанням «Мінських угод», до того ж готується зустріч в «нормандському форматі»... і якщо проаналізувати все, то з огляду на кожен раунд переговорів, якраз напередодні них РФ найчастіше використовує тактику тиску: економічного або військового», - міркує Золкіна.

На її погляд, зараз відбувається залякування, на прикладі обмеження пересування людей з Криму на материкову частину, військової техніки.

«Це підготовка Росії до того, щоб з більш сильною, з її точки зору, позиції говорити під час переговорів. РФ хоче виконання «Мінська-2» на своїх умовах. Україна не готова приймати таку «дорожню карту». Тому РФ шукає шляхи змусити Україну зробити це», - припускає аналітик.

На її погляд, те, що відбувається в Криму не варто розглядати окремо від всієї політичної ситуації.

При цьому, дійсно, як вважає експерт, такого серйозного тиску на кримчан, як зараз, напевно не було за всі два роки, тому як обмеження вже йдуть не тільки виходячи з опозиційних мотивів населення, а в цілому.

«РФ обриває будь-які канали зв'язку і можливість комунікувати з українською стороною», - резюмувала вона.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 го Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму та Севастополя РФ.

У минулому році, Президент пообіцяв в недалекому майбутньому повернути Крим Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО