МЗС закликає захистити кримських татар від переслідувань і дискримінації

Читать на русском
Україна закликає міжнародне співтовариство до посилення захисту кримськотатарського народу від дискримінації та переслідувань з боку російської влади.

Міністерство закордонних справ просить міжнародне співтовариство докласти зусиль для захисту кримськотатарського народу від дискримінації та переслідувань з боку російської влади.

Про це йдеться в заяві МЗС, передає «Слово і Дело».

«Звертаємося до міжнародного співтовариства із закликом засудити дії окупаційної влади, докласти необхідних зусиль для захисту кримських татар від дискримінації та переслідувань з боку Російської Федерації і не допустити повторення геноциду кримськотатарського народу, який 70 років тому вже пережив трагедію примусової депортації», - сказано в ньому .

МЗС зазначає, що на кримськотатарський народ чиниться тиск, проводяться репресії проти громадян України за національною ознакою, організовують етнічно і політично мотивовані переслідування на тимчасово окупованій частині території України з боку державних органів Росії. Починаючи з 2014 року окупуваний Росією Крим веде свідому політику етноциду кримськотатарського народу.

Окупанти знову заблокували КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з КримомРосійська сторона знову заблокувала пропуск громадян через пункт пропуску Каланчак на адмінкордоні з Кримом.

Зовнішньополітичне відомство переконане, що всі винні в окупації і протиправній спробі анексії Криму, а також системних і широкомасштабних порушеннях прав людини на тимчасово окупованій території України будуть притягнуті до відповідальності.

«Україна не припинить докладати всіх зусиль для повної деокупації території Криму і відновлення суверенітету і територіальної цілісності і закликає партнерів посилити свій тиск на країну-окупанта», - підкреслює МЗС.

Відзначається, що Україна гарантує збереження і розвиток етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності всіх національних меншин країни.

Також, Україна виступає за посилення міжнародних санкцій відносно Росії через порушення прав кримських татар в Криму.

Нагадаємо, що так звана влада Криму просить туристів утриматися від поїздок на півострів в найближчі дні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: