Експерт пояснив, хто та чому вирішив «прибрати» Плотницького

Олег Саакянполітолог

У даній ситуації, можна враховувати якусь схожість з грузинським сценарієм.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи інцидент із замахом на ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького.

«У Грузії було щось подібне, коли одного з глав намагалися усунути або не усунути, а налякати й в результаті він теж був поранений але вижив, після чого різко змінилася його політика, тому є підозри, що це кремлівський слід псевдо замаху», - підкреслив Саакян.

На його погляд, швидше за все Плотницкий занадто сильно обріс джерелами доходу.

«В даному випадку, людина яка сіла на фінансові потоки явно не буде підконтрольною своїм кураторам і в переломний момент може керуватися власними інтересами та захищати власні активи. Такі фігури для РФ не дуже вигідні, тим більше ми бачили вже кілька разів ротацію голів так званих республік», - аналізує Саакян.

В черговий раз, як зазначив він, потрібно було або дуже добре налякати, або поміняти, якби був летальний результат.

«Що з цього планували російські спецслужби складно сказати. У будь-якому випадку, зараз Плотницький стане більш підконтрольним», - вважає експерт.

«Якби це були внутрішні розбірки, швидше за все, був би летальний результат і після цього ми побачили б триваюче протистояння одного та другого угрупування, оскільки такі речі в тиші дуже складно утримати в секреті. Зараз був би ще «хвіст» і протистояння. Цього немає», - міркує політолог.

На його думку, все було зроблено так, щоб налякати, але не вбити.

«Це схоже на роботу спецслужб за грузинським сценарієм», - резюмував Олег Саакян.

Як відомо, вранці 6 серпня в Луганську підірвали машину Плотницького. Вчора, РосЗМІ повідомили, що Плотницкий виписаний з лікарні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО