Кличко попередив киян про зиму без тепла

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що заблоковані рахунки енергокомпаній, в тому числі й «Київенерго», можуть послужити зриву опалювального сезону в цьому році.

Про це повідомляється на його сайті, передає «Слово і Діло».

«Зараз підготовка до опалювального сезону - коли йде заміна і ремонт труб, встановлення лічильників - компанії не можуть виконувати, тому що немає коштів, а рахунки заблоковані», - сказав він.

«Питання розблокування рахунків Київенерго знаходиться в компетенції Кабінету міністра. Вихід із ситуації - розблокувати рахунки Київенерго. Я звернувся і до президента», - повідомив мер.

Як відомо, раніше компанія Київенерго повідомила про припинення підготовки до нового опалювального сезону в зв'язку з арештом своїх рахунків через штрафних санкцій з боку Нафтогазу.

Додамо, загальна сума нарахованих «Нафтогазом» штрафів енергокомпаніям перевищує 10 мільярдів гривень.

При цьому, нагадаємо, що сам столичний мер в травні пообіцяв завершити установку теплових лічильників в столичні будинки до початку опалювального сезону і поки що, за обіцянкою закріплений статус «в процесі».

У свою чергу, Глава Міненерго повідомив, що розроблений чіткий план переходу на зимовий період. За його словами, в липні, червні і серпні навантаження на енергосистему України набагато більше, ніж в зимовий період, тому зараз ситуація складніше, ніж буде взимку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО