Супрун дозволили обрати керівництво МОЗ – Розенко

**Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун отримала можливість самостійно підібрати керівну команду МОЗ.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на прес-конференції, представляючи Супрун журналістам, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Уляна Супрун отримала карт-бланш на формування своєї команди в МОЗ. Найближчим часом вона представить команду», – сказав він.

Розенко підкреслив, що Супрун «знає, як працюють системи охорони здоров'я в світі та які проблеми існують у системі охорони здоров'я України».

Своєю чергою, Супрун заявила, що Міністерство охорони здоров'я не має бути міністерством лікарів або міністерством пацієнтів. Це має бути Міністерство охорони здоров'я.

За словами віце-прем'єр-міністра, перед МОЗ стоїть низка завдань, в числі яких розвиток первинної медичної допомоги, запровадження госпітальних округів, перехід на нову систему фінансування охорони здоров'я та удосконалення екстреної медичної допомоги.

Нагадаємо, що постановою №550 від 27 липня Кабінет міністрів призначив заступника міністра охорони здоров'я Уляну Супрун тимчасовим виконувачем обов'язків глави МОЗ із 1 серпня.

«Слово і Діло» зафіксувало 89 обіцянок Павла Розенка, 39 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності віце-прем'єр-міністра України – 44%. З повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО