У Мінфіні пояснили основний принцип податкової реформи

Міністерство фінансів сконцентрує увагу перш за все на адмініструванні податків, а не зниженні їхніх ставок у впровадженні реформи оподаткування.

Про це заявив глава відомства Олександр Данилюк в інтерв'ю програмі «Перша шпальта», передає «Слово і Діло».

«Справедливе адміністрування – це також певна лібералізація. І я вважаю, що наразі – це якраз те, що очікує бізнес. Питання ставиться не про зниження ставки на прибуток, а про те, чому податкова поліція відкриває справи проти підприємців», – каже Данилюк.

За його словами, Державна фіскальна служба може створювати електронні системи «під себе», щоб надалі маніпулювати процесом повернення ПДВ.

«Це цілком можливо, хоча й складно доказово», – сказав міністр, додавши, що найправильнішим буде прибрати таку спокусу.

«Тому управління електронними системами необхідно передати Мінфіну. Ми забезпечимо стабільність роботи цієї системи й ми зробимо неможливими будь-які маніпуляції», – вважає міністр фінансів.

Нагадаємо, що делегація МВФ із представниками Міністерства фінансів України розглянула шляхи реформування ДФС, у тому числі підвищення заробітних плат працівникам за рахунок оптимізації штату.

З 1 липня набув чинності новий порядок оподаткування пенсій в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало 12 обіцянок Олександра Данилюка, 2 з яких він провалив. Решта його зобов'язань перебувають у процесі виконання. Про відповідальність міністра фінансів України говорити поки рано. З повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО