Мін'юст заарештував рахунки «Укргазбанку»

29 липня відділом примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України було накладено арешт на кошти АБ «Укргазбанк».

Про це повідомила прес-служба банку, передає «Слово і Діло».

Арешт здійснено на підставі наказу Господарського суду Києва про стягнення з банку коштів на користь ТОВ «Укрконцепт».

«Станом на 30 липня 2016 року банк не отримав ані постанови про порушення виконавчого провадження, ані постанови про арешт коштів боржника, а рішення господарського суду оскаржено банком у касаційній інстанції», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що незважаючи на повідомлення НБУ, з метою попередження незаконного стягнення грошових коштів 29 липня 2016 року банк подав низку скарг до Міністерства юстиції України, Державної виконавчої служби та направив клопотання про відкликання платіжних вимог і відкладення виконавчих дій щодо рішення Вищого господарського суду.

«Керівництво АБ «Укргазбанк» вкрай стурбоване спробою неправомірного способу заволодіння коштами банку (94,94% статутного капіталу банку належить державі, а постановою Кабінету міністрів України №83 від 04.03.2015 «Укргазбанк АБ» віднесено до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави) та вживає в межах повноважень усіх можливих заходів із захисту інтересів держави, акціонерів і клієнтів банку. Відповідні заяви направлені до правоохоронних органів України. Переконані, що замовники й виконавці цих протиправних дій будуть встановлені та притягнуті до відповідальності», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що відповідні заяви вже направлені до правоохоронних органів.

В «Укргазбанку» припускають, що такі дії були ініційовані несумлінними позичальниками та спрямовані на зрив поточної роботи банку з повернення проблемної заборгованості.

Нагадаємо, що за підсумками липня поточного року банківська система України вийшла на позитивні показники прибутковості в розмірі 50 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО