Коломойський заблокував приватизацію Одеського припортового заводу

Акціонери «Приватбанку» продовжать судитися з Фондом державного майна України (ФДМУ) за контроль над Одеським припортовим заводом (ОПЗ).

Таку думку в коментарі «Слово і Діло» висловив керівник аналітичного відділу інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій.

«Адмінсуд Києва 18/07/16 визнав, що ФДМУ не мав ніяких підстав не визнавати Нортіму (ООО «Нортима» – ред.) переможцем конкурсу – тобто, опосередковано визнав дії уповноважених «продавців» протиправними», – пише Паращій у себе на сторінці в Facebook.

У той же час суд відмовив у позові ТОВ «Нортіма». «... Визнання відповідних дій протиправними, навіть при встановлених обставин їх протиправності, не приведе до відновлення порушеного права позивача», – йдеться в рішенні адмінсуду Києва.

«Якщо іноземні претенденти той текст прочитають, то вони не захочуть брати участь в подальших конкурсах. Тому, швидше за все, ФДМУ доведеться якимось чином домовлятися з Коломойським», – коментує аналітик рішення адмінсуду Києва.

За його словами, це рішення дає акціонерам ПриватБанку шанс домогтися визнання результатів конкурсу 2009 року по приватизації ОПЗ «хоча б у міжнародних судах».

Вчора стало відомо, що адміністративний суд міста Києва 18 липня 2016 року визнав, що ФДМУ не мав підстав не визнавати компанію ТОВ «Нортіма», аффілійовану з акціонерами Приватбанку, переможцем конкурсу в приватизації Одеського припортового заводу в 2009 році. Про це написав у себе на сторінці в Facebook глава ФДМУ Ігор Білоус.

На його думку, саме це призвело до того, що конкурс з приватизації ОПЗ 18 липня 2016 року був провалений.

Нагадаємо, що у вересні 2009 року в конкурсі приватизації ОПЗ брали участь три компанії – ТОВ «Нортіма» (Україна)– представляє інтереси Привату, ТОВ «Фрунзе-Флора» (Україна) – структура Костянтина Григоришина і ТОВ «Азот-Сервіс» (Росія), що подала заявку від імені ТОВ «СИБУР». «Нортіма» стала переможницею конкурсу, запропонувавши за ОПЗ найвищу ціну – 5 млрд грн. Однак пізніше результати аукціону були визнані недійсними.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО