НАБУ заарештувало керівництво «Державної продовольчо-зернової корпорації України»

Детективи Національного антикорупційного бюро України у вівторок затримали колишнього в. о. голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) та голову правління ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів».

Затримання проходило під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Затримані підозрюються в організації корупційної схеми, яка призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Слідчі стверджують, що посадові особи підписали договір про постачання «Рокитнянському комбінату хлібопродуктів» 16,6 тис. тонн кукурудзи 3-го класу для ДПЗКУ на умовах повної передоплати.

«Обом сторонам було достовірно відомо, що вказаний товар де-факто відсутній, тому Рокитнянський хлібокомбінат не збирався виконувати угоду. Проте ДПЗКУ перерахував на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн грн бюджетних коштів за товар, який так і не був поставлений», – йдеться в повідомленні.

Дії затриманих підпадають під дію ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як повідомлялося раніше, інструктори Федерального бюро розслідувань США почали тренувати спецпризначенців Національного антикорупційного бюро України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО