Фонд держмайна готує до продажу «Запоріжжяобленерго»

Фонд державного майна України готує до проведення конкурсу з продажу 60,2% акцій енергопостачальної компанії «Запоріжжяобленерго», 99,99% Одеської та 99,83% Херсонської ТЕЦ.

Про це йдеться в офіційному виданні Фонду «Відомості приватизації», передає «Слово і Діло».

«Фонд державного майна інформує про те, що розпочато підготовку до проведення конкурсів із продажу пакетів акцій із відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону цих акціонерних товариств», – інформують «Відомості приватизації».

Відзначимо, що «Запоріжжяобленерго» входить до четвірки найбільших енергопостачальних компаній України й посідає друге місце за обсягами реалізації електроенергії. Більше 10% акцій підприємства належать кіпрським компаніям Bikontia Enterprises Limited (12,31%), Lex Perfecta Limited (16,52%) і державі в особі Фонду держмайна (60,2%).

У приватизації «Запоріжжяобленерго» зацікавлені представники акціонерів «ПриватБанку» (власники Запорізького феросплавного), структури братів Суркісів і новоспечений громадянин України Костянтин Григоришин.

Херсонська ТЕЦ постачає опалення та електроенергію близько 50% населення міста Херсона. Основним паливом є природний газ. Одеська ТЕЦ є монополістом у сфері поставок опалення в Одесі. Основним паливом є природний газ і частково нафта.

Як повідомлялося раніше, ФДМ почав підготовку до приватизації чотирьох об'єктів енергосистеми Україн.

Нагадаємо, що в лютому Нацкоменерго оштрафувала «Енергоатом» і «Запоріжжяобленерго».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО