ДРГ бойовиків намагалася атакувати опорний пункт ЗСУ в Мар'їнці – штаб АТО

Диверсійно-розвідувальна група бойовиків самопроголошених республік намагалася штурмувати опорний пункт Збройних сил України в Мар'їнці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«На маріупольському напрямку окупанти 26 разів відкривали вогонь по наших укріпленнях. Надвечір 21 липня наш опорний пункт у Мар’їнці спробувала атакувати група ворожих диверсантів кількістю до 10 осіб. Отримавши гідну відсіч від українських воїнів ДРГ противника панічно відступила», – йдеться в повідомленні.

На цьому ж напрямку сепаратисти зі 120-мм мінометів і гранатометів обстріляли українських військових у Широкиному, а з 82-мм мінометів і гранатометів – у Красногорівці та Мар'їнці. Також ворог застосував великокаліберні кулемети у Водяному та Новогригорівці, а під Талаківкою – БМП.

«Епіцентром напруги залишається Авдіївка, де противник вів вогонь по наших позиціях зі 120-мм та 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібром 120 та 82 мм ворог бив по Новоселівці другій. По опорних пунктах поблизу Майорська, Верхньоторецького, Опитного та Пісків окупанти застосували 82-мм міномети, в Луганському та Невельському – гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також ворожий вогонь із великокаліберних кулеметів вівся під Троїцьким», – додали в штабі.

Крім того, бойовики були активними й на луганському напрямку, де з 82-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів вели вогонь по Станиці Луганській, а зі стрілецької зброї – поруч Сизого. Також ворог хаотично стріляв по Новозванівці, Новоолександрівці та Попасній.

Нагадаємо, вчора, 21 липня, народний депутат Антон Геращенко заявив, що волонтери сайту «Миротворець» створили карту локалізації російських військових і місцевої іреденти, які підняли зброю проти української держави.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО