Місцеві жителі дезертують з «армії ДНР» – Тимчук

Читать на русском
За даними групи Інформаційний спротив, із так званого 1-го армійського корпусу ДНР дезертирують бойовики.

Народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук заявив про випадки дезертирства бойовиків із так званого «1-го армійського корпусу ДНР».

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Тимчук написав на своїй сторінці в Facebook.

Жителі Донбасу чинять опір бойовикам - штаб АТОЖителі окупованих районів Донбасу чинять народний опір бойовикам так званих республік ЛНР/ДНР.

За словами нардепа, в «1-му АК ДНР» за два останніх тижні лише з підрозділів двох «мотострілецьких бригад» (3-ї Горлівської та сусідніьої – 7-ї) дезертували не менше 18 «військовослужбовців», в основному з числа місцевих жителів.

Також Тимчук повідомив, що з Росії до Новоазовського району прибула тактична група ЗС РФ, яка виконує завдання з розвідки позицій ВСУ на приморському напрямку. Пріоритет – райони н. п. Широкине та Водяне. Протягом останніх трьох діб українська сторона зафіксувала прибуття малими групами до н. п. Маркине Новоазовського району техніки та живої сили противника з РФ. Зараз, за ​​даними Тимчука, в Маркиному перебувають до 200 військовослужбовців ЗС РФ і 9 танків.

Нагадаємо, протягом доби російські окупаційні війська продовжували вести вогонь по позиціях сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї. З другої половини дня незаконні збройні формування активізувалися по всій лінії розмежування та 41 раз обстріляли позиції ЗС України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: