Розвідка розсекретила дані російських військовослужбовців на Донбасі

Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України ідентифіковано та викладено в публічний простір дані особового складу 18 окремої мотострілецької бригади (18 омсбр).

«Встановлено персональні дані деяких російських офіцерів, прапорщиків і сержантів на ротаційній основі в складі тактичних груп 18 омсбр, які беруть участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України», – йдеться в повідомленні.

З особистими даними низки службовців 18 омсбр можна ознайомитися на сторінці.

Повідомляється, що особовий склад 18 омсбр ЗС РФ брав участь в анексії Криму. В середині квітня 2014 року з метою попередження можливого протистояння на етнічному ґрунті між чеченцями та кримськими татарами командуванням ЗС РФ ухвалено рішення вивести батальйон «Восток» 18 омсбр.

«Його участь у подіях на сході України підтверджується захопленням 13 червня 2014 року силами АТО бойової машини РСЗВ «Град», в якій виявлено документи, що вказують на його приналежність до 18 омсбр», – йдеться в повідомленні ГУР МО.

Станом на липень 2016 року на тимчасово окупованій території сходу України перебувають дві ротні тактичні групи 18 омсбр ЗС РФ – у районі Донецька та міста Хрустальний (колишній Красний Луч).

Нагадуємо, що 18 омсбр приписана до військової частини 27777, з дислокацією в селищі Ханкала та станиці Калинівська Чеченської республіки РФ (58-ї армії, Владикавказ, Південного військового округу ЗС РФ).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО