Азербайджан та Україна відновлюють проект «Одеса-Броди» – Алієв

Президент України Петро Порошенко та президент Азербайджану Ільхам Алієв розпорядилися відновити проект трубопроводу «Одеса-Броди» для транспортування каспійської нафти до країн Європейського Союзу.

Про це Алієв сказав у ході спільної заяви з Петром Порошенко в Баку в четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми дуже серйозно обговорили реалізацію проекту «Одеса-Броди» й дали доручення відновити цей проект, тому що Азербайджан поставляє на європейські ринки дуже великі обсяги своєї нафти й стає транзитною країною для країн, які перебувають на східному узбережжі Каспійського моря», – сказав Алієв.

За його словами, відновлення цього проекту створить хороші транспортні можливості, які з'єднають Каспійське, Чорне та Балтійське моря.

«Цей трикутник має потенціал для співпраці, і я вважаю, що, без сумніву, роль транспортного коридору є ключовою в нашій взаємодії», – підкреслив він.

Нагадаємо, що влада Азербайджану висловила зацікавленість у організації збирання транспортних літаків Ан-178 розробки держпідприємства «Антонов» на власних потужностях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО