Москаль розповів, навіщо його викликали на допит до НАБУ

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль висловив припущення, що на допит до Національного антикорупційного бюро його могли викликати в рамках розслідування справи про «чорну бухгалтерію» «Партії регіонів».

Про це він розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Слову і Ділу» в п’ятницю.

«Моє припущення: я очолював слідчу комісію щодо подій на Майдані й там один з епізодів було підпалення офісу «Партії регіонів» на Липській вулиці, біля готелю «Київ». Це було 18 лютого (2014 року – Ред.). Того дня, коли Парубій вів колону з Майдану на мітинг до ВР, там уже були великі сутички, були і вбиті, і поранені. Десь о 14:30 мені сказали, я прибіг, там люди наверху були, троє були загиблі, офіс палав», – поділився спогадами Москаль.

Політик каже, що в ході парламентського розслідування цього епізоду з’ясувалося, що офіс підпалили за командою СБУ для того, щоб дати Януковичу привід запровадити надзвичайний стан.

«Коли ми цей епізод розслідували, в нас була стовідсоткова інформація, що це підпалили працівники по команді Служби безпеки, якою тоді керував Якименко. Для чого? Щоб підштовхнути президента до запровадження надзвичайного стану: подивіться до чого дійшли, підпалили офіс правлячої партії і т. д. Потім, коли ми почали говорити з деякими працівниками, як то було, в кінці вже прийшли мітингувальники, кого там тільки не було. Мітингувальники сказали, що з офісу вкрали дуже велику суму грошей і якраз була викрадена вся «чорна бухгалтерія», вона в них там зберіглася, вони її десь заникали під час революції, потім не знали, як це все реалізувати», – розповів губернатор.

Разом із тим, він підкреслив, що згідно з указом Президента й постановою Кабміну, він як голова обласної адміністрації не має права залишати область без вказівки з адміністрації Глави держави.

«Я думаю, що щодо цього викликали, але я дав указ Президента та постанову Кабміну, де чітко написано, що я не можу покидати територію області без дозволу Президента України та АП. Я рекомендував їм (НАБУ – Ред.) до них звернутися. Мені дадуть команду – день в день я буду», – резюмував Москаль.

Повну версію інтерв’ю з Геннадієм Москалем читайте на «Слові і Ділі» в понеділок, 11 липня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО