Москаль показав, скільки коштів розікрали на дитячій «Лікарні майбутнього»

Читать на русском

Губернатор Закарпаття опублікував та передав до НАБУ список благодійних внесків на будівництво дитячої Лікарні майбутнього.
Геннадій МоскальФото: Delfi

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль оприлюднив список благодійних внесків, здійснених підприємствами, фондами та окремими громадянами в період правління президента Віктора Ющенка на реалізацію проекту «Лікарня майбутнього».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на його персональний веб-сайт.

«Оприлюднюю перший документ щодо політичної корупції президента Віктора Ющенка. Надаю для ознайомлення громадськості та Національному антикорупційному бюро України узагальнену інформацію про фінансування «Лікарні майбутнього» крупним бізнесом, тодішніми опозиційними політиками та різними фондами», – зазначив Геннадій Москаль.

Відповідно до опублікованого ним документу, загальна сума пожертв від найбільших благодійників становить 44,5 млн дол. США та більше 17 млн грн. Крім того, була низка дрібніших внесків, у тому числі від простих українців.

«Як юрист я оцінюю ці «благодійні внески» як хабар президенту України. За який у будь-якій правовій державі екс-президент був би притягнутий до кримінальної відповідальності й засуджений. В Україні Ющенко за законом Савченко навіть уже б вийшов на волю», – розповів голова Закарпатської ОДА.

Так, найбільші внески на реалізацію проекту зробили корпорація «ІСД», фонд «Розвиток України» та «Фонд Віктора Пінчука» (15, 12 та 10 млн дол. відповідно), а також «Смарт-Холдинг», Борис Колесніков і Джеймс Темертей (4, 1,5 та 1 млн дол.).

Нагадаємо, 5 травня в МОЗ оголосило про відвантаження першої партії вакцин від кору, паротиту та краснухи до регіонів країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: