Експерт розповів, які санкції ЄС виснажать російську економіку

Андрій Новакекономіст

Саме міжнародні економічні санкції призупинили війну, яку Росія розв'язала проти України на тій стадії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак, аналізуючи рішення про продовження санкцій проти РФ.

«Якби не було санкцій, такої реакції цивілізованого світу, Росія вже була б поблизу Дніпра. Саме санкції призупинили агресію, тому що б не говорили представники російського керівництва про те, що санкції вже не мають впливу, насправді ж, скільки діятимуть санкції, стільки вони завдаватимуть величезних втрат для російської економіки – як фінансових, так і торгових», – вважає економіст.

Як пояснив експерт, найбільш дієвими санкціями проти російської економіки є фінансові обмеження.

«Санкції саме для банків РФ та суб'єктів господарювання б'ють по їхній економіці найбільше. Тепер РФ не може брати кредити в західних банках, а це просто знекровлює економіку», – наголосив Андрій Новак.

Крім того, як додав він, торгові обмеження як з боку цивілізованих країн, так і ті, що РФ застосувала проти себе сама, також є серйозним ударом по економіці.

Нагадаємо, декілька днів тому в ЄС повідомили, що офіційно продовжили санкції проти Росії на півроку. Обмежувальні заходи стосуються фінансового, енергетичного та оборонного секторів РФ.

Як відомо, в Росії відсьогодні розширили обмеження на транзит товарів з України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО