Бойовики обстрілювали позиції ЗСУ із забороненої зброї – штаб АТО

Впродовж минулої доби російські окупаційні війська використовували заборонену Мінськими домовленостями зброю для обстрілів позицій ЗС України. Всього зафіксовано 51 випадок відкриття вогню, по 24 – на донецькому та маріупольському та 3 – на луганському напрямках.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На донецькому напрямку опорні пункти ЗСУ біля Пісків, Березового, Луганського та Троїцького бойовики обстрілювали з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних Опитного, Новгородського та Зайцевого. Поблизу Майорська бойовики стріляли з БМП, а по позиціях поблизу шахти Путилівська (Бутівка) – з важких мінометів.

На маріупольському напрямку проросійські бойовики зі стрілецької зброї та гранатометів стріляли по укріпленнях українських військових біля Гнутового, Талаківки та Старогнатівки, а біля Новотроїцького та двічі неподалік Лебединського – зі 122-мм самохідних артустановок.

Під вогонь із 82-мм і 120-мм мінометів потрапили опорні пункти ЗСУ в районі Широкиного та Красногорівки. Біля Мар'їнки активно діяли ворожі снайпери.

В Луганській області противник обстрілював позиції поблизу Новозванівки з мінометів, а зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів – вів неприцільний вогонь неподалік Кримського та КПВВ «Золоте».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО