У Мінфіні підрахували, скільки ще громадян звернуться за субсидіями

Міністерство фінансів України вважає, що кількість звернень за субсидіями до кінця 2016 року зросте на 27% або до 7 млн ​​осіб.

Про це під час Українського форуму з енергоефективності в Києві заявив глава відомства Олександр Данилюк, повідомляє «Слово і Діло».

«Минулого року в нас було 5,5 млн субсидіантів, цього року в нас може бути 7 млн ​​домогосподарств. Це половина всього населення», – сказав він.

Також у 2017 році сума витрат на фінансування субсидій може зрости до 70-80 млрд грн з 35 млрд грн, які закладені в Держбюджеті 2015 року.

За його словами, зростання кількості звернень є серйозним викликом для влади.

«Звичайно ж, ця сума ще не остаточна, вона залежить від кількості звернень за субсидіями та від коригування формули субсидій, проте вона в будь-якому разі буде критичною для Бюджету», – сказав міністр фінансів.

Як повідомлялося раніше, Порошенко направив 5 млрд грн на субсидії.

Нагадаємо, що загальний обсяг субсидування в грошовому вираженні на оплату житлово-комунальних послуг в Україні в січні-квітні 2016 року досяг 2 млрд 65,8 млн грн.

«Слово і Діло» зафіксувало 10 обіцянок Олександра Данилюка, 2 з яких він провалив, а решта 8 – перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок міністра фінансів можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО