Розенблат: закон про вибори готується, але не лише на Донбасі

На розгляд парламенту буде внесено кілька законопроектів про вибори в Україні, які в підсумку будуть об’єднані в так званий виборчий кодекс.

Про це заявив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Борислав Розенблат, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Хочу зауважити, що закон про вибори готується, але не лише на Донбасі, а у всій Україні. Це буде законодавча ініціатива, яка стане виборчим кодексом України. Цей документ не може змінюватися під кожні вибори, а має бути написаний раз і назавжди», – зазначив нардеп.

«Я думаю, це буде п’ять-шість законів, які потім об’єднають в один документ. І ми матимемо виборчий кодекс, а не простий закон», – додав політик.

Розенблат також назвав «фейком» інформацію про можливий розгляд парламентом закону про вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей наступного тижня.

Раніше прес-служба «Самопомочі» опублікувала заяву нардепа Романа Семенухи про те, що нібито в четвер, 14 липня, Верховна Рада планує ухвалити закон про проведення виборів у «Д/ЛНР».

«Чому саме 14 липня? Все дуже просто: це фактично останній пленарний день Ради цієї сесії й до вересня вона вже не збереться. Тож розлючені люди висловити свій гнів цим обранцям та ФСБшним посіпакам не зможуть – депутати втечуть у відпустки», – пояснив Семенуха.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО