Бойовики пізно ввечері обстріляли з артилерії Авдіївку – штаб АТО

Бойовики так званої «Донецької народної республіки» обстріляли позиції Збройних сил України в Авдіївці із забороненої 152-мм артилерії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«На донецькому напрямку наші укріплення неподалік Авдіївки та шахти Путилівська (Бутівка) противник обстрілював, використовуючи великокаліберні кулемети, гранатомети та міномети калібру 82 мм. Близько 22:00 до обстрілів позицій неподалік Авдіївки він долучив ще й важку артилерію калібру 152 мм», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, на тому ж донецькому напрямку сепаратисти вели вогонь із забороненої самохідної артилерійської установки калібром 122 мм.

«По українських захисниках у районі Верхньоторецького та Луганського незаконні збройні формування вели вогонь з автоматичних гранатометів, а по позиціях неподалік Троїцького – з мінометів різних калібрів. Із самохідних артустановок калібру 122 мм російські окупанти гатили по укріпленнях наших бійців неподалік Майорська та Миколаївки Другої», – додали в штабі.

Також проросійські бойовики були активними на луганському та маріупольському напрямках. Там вони застосовували стрілецьку зброю, гранатомети різних систем, озброєння БМП і великокаліберні кулемети, обстрілюючи позиції сил АТО поблизу Красногорівки, Мар'їнки, Гнутового, Новотроїцького, Водяного, Талаківки, Тарамчука та Новозванівки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО