Експерт пояснив, чому АП викликає держсекретаря США в Україну

Віктор Небоженкополітолог

Візит Керрі дійсно може бути принципово важливим, але не в практичній, а в дипломатичній площині для Петра Порошенка.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр» Віктор Небоженко, аналізуючи заяву заступника глави Костянтина Єлісєєва АП про те, що принциповим для України зараз є питання організації візиту Джона Керрі в Україну.

«З огляду на ситуацію на Донбасі та на той факт, що Мінські домовленості не діють, а Керрі є одним із «батьків» цих угод, то насправді візит може відбутися, оскільки США хотілося б усунути конфлікт на Донбасі під час каденції Обами. Але цю ситуацію Керрі не розрядить і нічого особливого не станеться», – пояснює політолог.

На його думку, візит цілком реально може відбутися й у цьому немає жодної інтриги.

Крім того, як підкреслив експерт, Керрі має обов'язок приїжджати під час конфлікту, щоб цей конфлікт не розростався.

«Важливо враховувати, що міжнародними справами в нас займається насправді одна людина, й це не міністр закордонних справ, а лишень сам Президент. Він відповідає за успіхи та помилки, які відбуваються на дипломатичному фронті. Тому зараз для нього зустріч із Керрі є дуже важливою», – проаналізував ситуацію Віктор Небоженко.

Нагадаємо, з 14 до 17 червня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман перебуває з офіційним візитом у США. Вже відомо, що американський Конгрес ухвалив рішення надати України пакет військової допомоги розміром 500 млн доларів на 2017 рік.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО