Геращенко розповів, коли Онищенка зможуть позбавити недоторканності (доповнено)

Народний депутат, член фракції «Народного фронту» Антон Геращенко сказав, що Верховна Рада зможе позбавити недоторканності нардепа Олександра Онищенка лише на початку липня.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, подання ГПУ про зняття недоторканності з Онищенка має розглянути профільний комітет, який має на це термін до 20 календарних днів.

Геращенко також додав, що в разі, якщо процедура позбавлення Онищенка недоторканності проходитиме відповідно до регламенту ВР, то сьогодні депутати не будуть голосувати за це рішення.

«Воно (голосування – Ред.), можливо, буде проведене в перших числах липня, на початку наступного пленарного тижня. Чи може за цей час Олександр Онищенко залишити Україну? Так, може. І за законом його ніщо не може затримати», – сказав Геращенко.

Він додав, що Онищенку не вдасться піти від відповідальності за умови принципової позиції керівництва Генеральної прокуратури та використання процедури заочного притягнення до кримінальної відповідальності.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що прохання про зняття недоторканності з Онищенка зареєстроване у Верховній Раді, а голова САП Назар Холодницький вирушив із пакетом документів до парламенту.

Нагадаємо, сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко підписав звернення до Верховної Ради з проханням дати згоду на арешт народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО