В НБУ назвали найпоширеніший вид карткового шахрайства

Останнім часом зростає кількість шахрайських операцій, що проводяться без фізичного використання платіжних карток у мережі Інтернет.

Про це проінформував Володимир Харченко з Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ в рамках Міжнародного форуму «Платіжні системи: Технології. Безпека. Інновації», повідомляє «Слово і Діло».

«Зловмисники дуже часто, називаючись представниками банку, випитують у користувачів реквізити їхніх платіжних карток та здійснюють миттєві операції р2р-переказу», – зазначив представник регулятора.

За його словами, НБУ неодноразово звертав увагу громадян на таке явище, як «соціальна інженерія», та попереджав українців про важливість нерозголошення інформації щодо реквізитів платіжних карток.

Це стосується повного номеру картки, терміну її дії, коду CVV2/CVC2 та ПІН-коду до картки.

Водночас перехід до міжнародних стандартів захисту інформації дасть змогу осучаснити та підвищити рівень безпеки інформаційно-комунікаційних систем, а також сприятиме інтеграції до міжнародного IT-простору.

Як повідомлялося раніше, НБУ попередив клієнтів про виникнення нового виду шахрайства з платіжними картами у вигляді крадіжки даних за допомогою систем зовнішніх інтерактивних голосових відповідей (IVR).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО