Турчинов розповів, скільки військ Росія готує до наступу

Росія сконцентрувала дві армії на території Західного військового округу. До їхніх завдань належать наступальні операції як у напрямку України, так і в напрямку країн НАТО Балтійського регіону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

«Розгортаються нові армії: перша танкова та двадцята загальновійськова Західного військового округу Росії. Завдання в них виключно наступальні. Поблизу нашого кордону в Південному військовому окрузі РФ також додатково формується «150-а мотострілецька дивізія», – розповів секретар РНБО Олександр Турчинов.

Він також нагадав, що крім цих формувань, на території окупованого Донбасу діють так звані «перший і другий армійські корпуси». Чисельність особового складу цих 1-го та 2-го АК – близько 35 тис. осіб. На цих територіях також розташовані бойові російські частини чисельністю 9 тис. осіб.

На озброєнні 1-го та 2-го АК перебувають близько 500 танків, до 900 одиниць бронетехніки, близько 800 артилерійських і реактивних систем.

«Добре озброєні підрозділи, сформовані за моделлю російських збройних сил, діють за російськими військовими статутами та є невід'ємною складовою частиною ЗС РФ», – підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО додав, що росіянами створений і «третій корпус». Він укомплектований виключно російськими кадровими військовими частинами, які виконують функції оперативного резерву. Місце їх локації – неконтрольована частина українсько-російського кордону.

Як раніше заявив посол РФ у Білорусі Олександр Суриков, у місті Клинці Брянської області Російської Федерації посилюється військова база в рамках можливого майбутнього протистояння з Україною.

Нагадаємо, що Росія відпрацьовує нові схеми ведення бойових дій на сході України, що робить виконання мирного плану з урегулювання ситуації неможливим.

«Слово і Діло» зафіксувало 131 обіцянка Олександра Турчинова, 66 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності секретаря РНБО – 50%. Із повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО