Стало відомо, з ким зустрічався Полторак у штаб-квартирі НАТО

Міністр оборони України Степан Полторак відвідав штаб-квартиру НАТО, де зустрівся з керівниками оборонних відомств Грузії, Румунії та Португалії.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«В рамках візиту до штаб-квартири НАТО вчора відбулася низка важливих для нашого оборонного відомства двосторонніх зустрічей із міністрами оборони Грузії, Румунії та Португалії. Темою зустрічей стало обговорення подальшої співпраці у військово-оборонній сфері та ситуація на сході України», – повідомив Полторак.

Конкретизуючи, він заявив, що міністр оборони Грузії Тінатін Хідашелі висловила готовність до подальшої співпраці та наголосила на важливості консолідації зусиль у боротьбі за мир. Глава оборонного відомства Румунії Міхнеа Іоанн Моток високо оцінив зрушення та прогрес, якого вже вдалося досягти українському Міноборони на шляху реформування, й сказав, що це саме ті меседжі, яких очікує Альянс. Також Полторак із Мотоком обговорив питання участі українських військових у багатонаціональній болгарсько-румунській бригаді.

Під час зустрічі з міністром національної оборони Португалії Жозе Альберто Азередо Лопесом Полторак домовився розвивати співпрацю у військово-промисловому комплексі. Також український міністр повідомив, що португальський уряд надасть Міноборони України допомогу в розмірі 200 тисяч євро.

«Також учора в Брюсселі підписано Угоду між Міноборони України та Агентством НАТО з підтримки та постачання про встановлення відносин у сфері купівлі-продажу на підтримку Збройних сил України», – підсумував Полторак.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україна розраховує на поставки летального озброєння з НАТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО