Порошенко назвав пріоритети оборони України на випадок масштабної агресії

Президент України Петро Порошенко заявив, що країна має бути готовою до масштабного вторгнення ймовірного противника.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«У разі агресії питання побудови територіальної оборони з урахуванням досвіду останніх двох років має бути ретельно опрацьовано. Так само в разі повномасштабного вторгнення має бути відшліфований план загальної мобілізації та функціонування держави в умовах воєнного стану. Те, що ми зараз не оголошуємо загальну мобілізацію, пояснюється тим, що кампанія побудови контрактної армії є ефективною», – сказав Порошенко.

За словами Президента, в Україні слід підготувати інфраструктуру та відповідну матеріально-технічну базу для того, щоб мати можливість у разі потреби оперативно розгорнути партизанський рух та оптимізувати роботу підприємств оборонно-промислового комплексу країни, створити нові потужності й виробництва, випускати нове озброєння.

Глава держави доручив Генштабу скласти проекти відповідних рішень і направити їх на розгляд РНБО та Кабміну. «Захист держави – не лише завдання Президента й Генштабу, а й кожного громадянина України», – підсумував Порошенко.

Нагадаємо, раніше спікер ВР Андрій Парубій заявив, що Україна все ще розраховує на поставки летального озброєння та посилення міжнародних санкцій проти Росії від країн Заходу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО