Експерт пояснив, чому «Самопоміч» може піти з політичної арени

Михайло Дяденкополітолог

Фракція «Самопомочі» в нинішньому розкладі політичних сил займає позицію вередливої дитини.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи голосування у ВР за низку законопроектів, зокрема за зміни до КУ та встановлення мовних квот, і позицію фракції «Самопомочі», яка в обох випадках не дала жодного голосу.

«Фракція робитиме все всупереч. Подібна поведінка властива цій політичній сили. «Самопоміч» прийшла до парламенту на хвилі розчарування виборців у інших політичних проектах і на той момент отримала дуже високий результат», – міркує Дяденко.

На його думку, керівництво партії досі перебуває в стані ейфорії, незважаючи на те, що реальна ситуація змінилася.

«Безумовно, така позиція, яку зараз займає фракція, є неконструктивною та нелогічною для відповідальної політичної сили», – констатував він.

«Неможливо уявити, що в демократичній країні якась політична сила рішення, необхідні для країни, без будь-яких пояснень провалює або заперечує, як це відбувається в нас», – підкреслив політолог.

За його словами, якщо «Самопоміч» продовжить займати таку позицію, то українські виборці зарахують її до тих політсил, яким не місце в політичному списку взагалі.

Відзначимо, що перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко після голосування розкритикувала фракції «Самопомочі» та «Радикальної партії» та заявила, що їхні передвиборчі обіцянки нічого не варті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО