Медведчук причетний до звільнення Савченко – Порошенко

Лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук був причетним до процесу звільнення українки Надії Савченко.

У Мінському процесі Медведчук займається виключно питанням звільнення незаконно утримуваних українців, сказав Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Двічі він координував окремі дії з російською стороною. Але рішення ухвалювалося під час моєї телефонної розмови з Путіним. Це були технічні питання», – пояснив він.

Президент підкреслив, що Медведчук не є членом Тристоронньої контактної групи, а входить до підгрупи з гуманітарних питань.

«Віктор Медведчук у Тристоронній контактній групі має одну виняткову функцію – звільнення заручників, які перебувають у Російській Федерації насамперед і на окупованих територіях. Жодних інших функцій у Тристоронній контактній групі Віктор Медведчук не виконує», – сказав Порошенко.

Як повідомлялося раніше, лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук заявив про те, що Україна нібито потребує федералізації, яка, на його думку, не має нічого спільного із сепаратизмом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО