Росія відпрацьовує нові схеми війни на Донбасі – Турчинов

Росія відпрацьовує нові схеми ведення бойових дій на сході України, що робить виконання мирного плану з урегулювання ситуації неможливим.

Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов після церемонії вручення бойового прапору бригаді швидкого реагування Національної гвардії в селі Сарич Київської області, передає «Слово і Діло».

«Вони відпрацьовують нові військові схеми, а також нові варіанти сухопутних операцій, підводять професійні диверсійні групи. До речі, боротьба з ворожими ДРГ є одним із завдань Нацгвардії в зоні АТО», – сказав він.

Турчинов підкреслив, що Україна зараз переживає «чорний травень» через зростання бойових втрат унаслідок посилення військових дій в окупованому регіоні.

«У нас дуже багато загиблих героїв і дуже багато поранених. Все це говорить про те, що Росія не збирається виконувати мирний план, а робить все для того, щоб його зірвати», – сказав він.

За його словами, противник веде прицільний вогонь по позиціях ВСУ з важкого озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями.

«У них вже створені карти всіх наших позицій. Зараз усі обстріли є прицільними. Мета – ураження наших позицій і наших солдатів. Але ми готуємо адекватну відповідь», – зазначив секретар РНБО.

Раніше Турчинов заявляв, що Україна готується до можливості дати адекватну відповідь на дії Росії на Донбасі.

Нагадаємо, що Олександр Турчинов вважає недостатньою кількість зброї в Україні для протистояння агресії.

«Слово і Діло» зафіксувало 131 обіцянку Олександра Турчинова, 67 з яких секретар РНБО виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 51%. Із повним переліком обіцянок Турчинова можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО