Петренко не знає про інших затриманих в Україні військових РФ, окрім ГРУшників

Міністерство юстиції не володіє інформацією про затриманих в Україні російських військових, крім переданих РФ військовослужбовців Головного розвідувального управління Александрова та Єрофеєва.

Про це в понеділок журналістам заявив глава Мін'юсту Павло Петренко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У Мін'юсту немає інформації про російських військовослужбовців. Документи та запити від російської сторони щодо них не надходили. Такі запити ми можемо отримати лише в тому разі, коли вирок суду вступив набув чинності та є відповідна ініціатива засудженого, родичів чи адвокатів для того, щоб передати його згідно з Конвенцією. Лише в такому разі Міністерство юстиції включається до процесу передачі того чи іншого громадянина іншої держави», – зазначив Петренко.

Між тим, як заявив днями один з адвокатів Надії Савченко Марк Фейгін, на території України утримуються десять російських військових, які потрапили в полон у ході бойових дій на Донбасі та можуть бути обміняні на українських політв'язнів у Росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО