709 днів у полоні: соцмережі обговорюють повернення Савченко в Україну

Читать на русском

Українці в соціальних мережах коментують повернення героїчної льотчиці Надії Савченко з російського полону.

Вранці низка російських ЗМІ заявила про те, що вже сьогодні, 25 травня, відбудеться обмін української льотчиці Надії Савченко, яка незаконно утримувалася в Росії, на двох затриманих в Україні спецпризначенців ГРУ ГШ РФ Александрова та Єрофеєва.

Протягом декількох годин новина обростала новими чутками й припущеннями, але о третій годині дня за київським часом український літак із Надією на борту приземлився в аеропорту «Бориспіль».

Довгоочікувана подія викликала величезний резонанс у соціальних мережах. Українські політики, експерти та прості користувачі не приховують емоцій і розмірковують над тим, чого ж коштував Україні цей обмін.

«Слово і Діло» зібрало найцікавіші коментарі з приводу повернення героїчної українки на Батьківщину.

На сторінці Президента України Петра Порошенка в Facebook опубліковано привітання.

Володимир Гройсман також привітав Надію з поверненням. На своїй сторінці прем'єр написав: «Надія Савченко повернулася в Україну! Щиро вітаю й радію разом з усією країною».

«Мила Надю, ласкаво просимо додому. Я щиро радий, що ти вже майже вдома. Зараз багато політиків наввипередки будуть привласнювати собі цю дипломатичну перемогу. Так, вони багато зробили для твоєї волі, але можна було й більше. Одне можу сказати точно: близькі Наді та її друзі зробили набагато більше своїх сил», – написав на своїй сторінці лідер партії «УКРОП» Геннадій Корбан

Згадали й тих, завдяки кому цей обмін взагалі став можливим.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко розповіла подробиці операції з обміну. «Слава Богу, Надя на свободі. За дорученням Президента ми зі Святославом Цеголком сьогодні о 6 ранку були вже в дорозі в аеропорт, потім літаком в Ростов. Емоційно важкий день. Найбільше, чого ми боялися, що операція, яка планувалася кілька останніх тижнів, зірветься... Навіть уже в аеропорту в Ростові, коли чекали на борту літака конвой, що віз Надію. Ми боялися можливого зриву операції, в тому числі через передчасний витік інформації. І коли в російських ЗМІ з'явилися певні чутки, ми пережили реальний стрес. Слава Богу, все позаду», – написала в своєму Facebook Геращенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: