Порошенко назвав ключовий фактор у виконанні Мінських угод

Ключовим фактором у процесі виконання Мінських угод є контроль над українськими кордонами.

Про це у своєму зверненні з нагоди Дня прикордонника заявив Президент України Петро Порошенко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Питання охорони кордону і відновлення контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону є ключовим у виконанні Мінських домовленостей», – переконаний Глава держави.

Що стосується виборів на Донбасі, то в цьому процесі також велику роль грає контроль над українсько-російським кордоном. Крім того, перед тим, як проводити на окупованих нині територіях вибори, потрібно вивести звідти окупаційні війська та ввести поліцейську місію ОБСЄ, наголосив Порошенко.

«Мінські домовленості чітко передбачають виведення окупаційних військ з усієї української території, відновлення українського контролю над державним кордоном, запровадження озброєної поліцейської міжнародної місії ОБСЄ, яка для контролю виконання стане на лінію зіткнення, візьме під охорону до виведення в Російську Федерацію склади відведеної зброї і поставить на всіх пунктах пропуску свої постійно діючі патрулі для того, щоб унеможливити постачання нових підрозділів російських військ, амуніції, озброєння, повернення найманих бойовиків», – озвучив план дій Глава держави.

Він підкреслив, що лише тоді, у відповідності до українського законодавства і міжнародних правил безпеки, за участю українських партій, кандидатів і за умови гарантування безпеки, на Донбасі можливий виборчий процес. «Ніякого іншого не буде», – наголосив Президент.

Нагадаємо, сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов відповів на закиди російського президента Володимира Путіна про необхідність внесення змін до української Конституції щодо Донбасу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО