G7 зробила заяву щодо окупації Криму

Лідери країн «великої сімки» зробили заяву щодо окупації Криму, зазначивши, що підтверджують засудження незаконної анексії півострова Росією.

Про це йдеться в підсумковій декларації саміту G7 в Японії, передає «Слово и Діло».

«Ми єдині в нашій впевненості в тому, що конфлікт в Україні може бути вирішений лише дипломатичними засобами й за повного дотримання міжнародного права, особливо щодо юридичного зобов'язання поважати суверенітет України, її територіальну цілісність і незалежність», – йдеться в заяві лідерів провідних країн світу.

«Ми підтверджуємо наше засудження незаконної анексії Кримського півострова Росією та підтверджуємо нашу політику її невизнання й санкцій щодо причетних до злочину», – сказано в заяві.

Нагадаємо, що до неформального об'єднання «велика сімка» входять Італія, Канада, Франція, ФРН, Велика Британія, США та Японія.

Раніше країни «великої сімки» висловили готовність підтримати Україну в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Лідери G7 також готові запровадити нові санкції проти Росії в будь-який момент, якщо вона відмовиться від участі в процесі вирішення конфлікту на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО