Порошенко сподівається, що країни G7 надішлють сильний сигнал Кремлю щодо Мінських угод

Читать на русском
Порошенко сподівається на відповідну реакцію збоку країн G7 та Японії через порушення Росією мирних домовленостей.

Президент України Петро Порошенко заявив, що він сподівається на відповідну реакцію країн G7 та Японії через порушення Росією Мінських домовленостей.

Про це Глава держави заявив під час виступу в Національному прес-клубі в Токіо, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми щиро сподіваємося на те, що Японія та інші лідери країн G7 підтвердять свою спільну позицію в ході майбутнього саміту й надішлють дуже сильний сигнал Кремлю. Ми розраховуємо на вас», – зауважив Порошенко.

За його словами, на відміну від Російської Федерації, українська сторона виконує взяті на себе домовленості в рамках Мінського процесу. Порошенко повідомив, що Росія продовжує поставки озброєння на Донбас, а проросійські бойовики порушують режим припинення вогню, перешкоджають доступу спостерігачів ОБСЄ та не звільняють заручників.

У штабі АТО показали гаубиці бойовиків поблизу лінії розмежуванняУ штабі антитерористичної операції показали місце перебування гаубиць «Гіацинт-Б» бойовиків, що перебувають поруч із лінією розмежування.

«І, на додаток до всього цього, наразі Росія докладає величезних зусиль для звинувачення України в тому, що вона порушує Мінські угоди», – додав Президент.

Він також нагадав, що Японія була однією з тих країн, які засудили дії Росії та приєдналися до резолюції ООН в березні 2014 року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: