Експерт пояснив, із чим пов'язані обшуки у Саакашвілі

Катерина Одарченкополіттехнолог

Очевидно, що створюється новий рух, про який говорив Сакварелідзе, й зараз на нього є запит.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог, засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, аналізуючи інформацію про те, що в Одесі працівники ГПУ та СБУ проводять обшук в офісі соратника Саакашвілі.

«Зараз готується польове підґрунтя й низка інформаційних приводів. Основа партії будуватиметься на тому, що близько 20 громадських організацій об'єдналися навколо одного лідера», – констатувала відразу Одарченко.

Щодо обшуків, то, на її думку, не можна ідеалізувати ані Саакашвілі, ані ГПУ.

«Безумовно, конфлікт там присутній, але він не є звичним для виборця конфліктом «добра та зла». Це боротьба за територію», – вважає вона.

Також, за словами експерта, є сенс у позиції Бальцеровича з приводу того, що така критика з боку Саакашвілі є недоречною.

«Тобто не можна говорити, що всі злодії, якщо ми європейська держава. Варто вести якийсь європейський діалог», – пояснює політтехнолог.

За її словами, і Саакашвілі, і представники опозиції зараз виконують ту саму функцію – делегітимізації нинішньої влади.

«Зара, цей популізм зростатиме, хоча зрозуміло, що немає жодного «одеського дива». При цьому Саакашвілі набрав рейтинг і сенс у створенні в Україні його політичної сили є», – вважає експерт.

Всі обшуки зараз лише йому на руку, оскільки в свідомості виборця Саакашвілі все ще залишається позитивним персонажем, а прокуратура – негативним.

Нагадаємо, Лєшек Бальцерович заявив, що вважає необґрунтованими звинувачення, які глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі висуває на адресу уряду.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО