Російські правозахисники виступили за продовження обміну ув'язненими

Провідні російські правозахисники сподіваються на продовження процесу обміну ув'язненими між Україною та Росією на тлі успішного повернення Надії Савченко, Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я дуже рада за Надію Савченко та за наших хлопців. Надію Савченко чекає тріумфальне життя, вона героїня», – каже найстарша в РФ правозахисниця, керівник Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва.

Лідер руху «За права людини» Лев Пономарьов сподівається, що процес обміну ув'язненими, запущений передачею Савченко Україні та Єрофеєва й Александрова Росії, буде продовжений.

«Добре, що наші відносини на такому рівні, що це стало можливим. Звичайно, цей обмін вселяє надію, що можна буде робити подальші кроки, які б зміцнили наші зв'язки», – сказав він.

За його словами, наступним кроком має стати повернення на батьківщину громадян України, які відбувають ув'язнення в РФ, в тому числі кінорежисера Олега Сенцова, а також Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

«Всього їх більше 20 осіб. Є й росіяни, ув'язнені в Україні. Вважаю, що процес обміну має тривати», – каже Лев Пономарьов.

Як повідомлялося раніше, рада при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства й прав людини звернулася до ООН із пропозицією об'єднати зусилля в розслідуванні справ політв'язнів в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО