Туск запевнив, що санкції проти РФ будуть продовжені

Голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що політика щодо Російської Федерації не зміниться, а санкції будуть продовжені до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

Про це він заявив перед самітом лідерів країн «великої сімки» в Японії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Європейської Ради.

«Два роки тому «велика сімка» продемонструвала єдність з Європою, коли в Україні розгорівся конфлікт. І ми, як і раніше, залишаємося єдиними протягом цього конфлікту», – наголосив Туск.

За його словами, країни G7 вважають, що конфлікт в Україні може бути вирішений відповідно до міжнародного права. Голова Євроради запевнив, що «велика сімка» поважає територіальний суверенітет України.

«Я хочу чітко заявити, що наша позиція щодо Росії, в тому числі й щодо економічних санкцій, залишиться незмінною доти, доки Мінські домовленості не будуть виконані в повному обсязі. На жаль, набагато менше прогресу в реалізації «Мінська», ніж ми сподівалися рік тому в Ельмау», – зазначив він.

Нагадаємо, вчора, 25 травня, посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що Євросоюз не пом'якшить санкції проти РФ після звільнення Надії Савченко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО