У МЗС РФ заперечують факт домовленості про поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі

У Міністерстві закордонних справ Росії заперечують факт переговорів про введення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ.

Як повідомила офіційний представник відомства Марія Захарова на брифінгу в четвер, ця тема не обговорювалася ні на переговорах у Мінську, ні в «нормандському форматі», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Жодних домовленостей про створення якоїсь поліцейської місії або збройного компонента дій місії ОБСЄ не приймалося ні в Контактній групі, ні в «нормандському форматі», ні в самій ОБСЄ», – заявила Захарова.

За словами представниці дипвідомства, РФ не проти присутності на лінії розмежування спостерігачів із легкою зброєю, але вони мають перебувати суто в демілітаризованій зоні та місцях зберігання відведеного озброєння.

«Ми підтримуємо такий підхід (ОБСЄ - Ред.). Ми також не проти, щоб ці спостерігачі могли носити легку стрілецьку зброю для самозахисту», – озвучила офіційну позицію російського МЗС Захарова.

Нагадаємо, в ніч проти 24 травня в ході телефонних переговорів між лідерами України, Росії, Німеччини та Франції була досягнута домовленість про направлення до зони конфлікту на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ. Водночас у Кремлі, коментуючи це рішення, зазначили, що воно нібито має бути погоджене з представниками самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО