Знесення кількох радянських пам’ятників для Кличка виявилося проблемою

Міський голова Києва Віталій Кличко не впорався з обіцянкою швидко демонтувати пам’ятники, що суперечать закону про декомунізацію.

Йдеться про 4 архітектурні композиції, яких, за обіцянкою столичного мера, вже в понеділок, 24 травня, не повинно було бути на вулицях і площах Києва, а також про вестибюль однієї зі станцій метро.

Як повідомив днями народний депутат і радник мера Києва Дмитро Білоцерківець, це пам’ятник чекістам, огорожа на мосту Патона, закрита декоративним полотном стінка на метро «Театральна», Батьківщина-Мати та пам’ятник Щорсу на бульварі Шевченка. Щодо Батьківщини-Матері рішення, звісно, має ухвалювати Мінкульт, оскільки об’єкт належить до списку культурної спадщини столиці, а для зміни оздоблення вестибюлю «Театральної» потрібен окремий проект демонтажу, відзначив Білоцерківець.

Втім, навіть якби Кличко й виконав цю обіцянку, він би все одно порушив норми закону: відповідно до термінів, встановлених Верховною Радою для демонтажу пам’яток комуністичного режиму, це мало бути зроблено ще до 21 травня.

Цікаво, що незважаючи на це, за темпами виконання цього закону столиця є лідером у країні.

Разом із цією обіцянкою Кличко має в своєму пасиві 82 провалених зобов’язання, з якими в рейтингу відповідальності мерів українських міст він посідає шосте місце.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко назвав завершення декомунізації питанням національної безпеки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО